Kickstart my heart

Kickstart my heart

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Viljami 8kk

Tänään tuli sitten pikkumuru jo 8 kuukautta! Neuvolassa tosiaan ei olla käyty tuon maanantain episodin takia mutta parin viikon päästä sitten saadaan mitat. Ajattelin samalla vähän päivitellä että mitä meidän pikkumies osaa.

Nukkuminen
Yössä nukutaan noin 10 tuntia, toki välillä enemmän, välillä vähemmän. Yön aikana syödään 2 tai 3 kertaa, viime aikoina taas enemmän tuota kolmea kertaa. Sen lisäksi herätään vähintään yksi kerta jolloin nukahdetaan pelkästään tuttiin ja pieneen silittelyyn (yleensä yön ensimmäinen herääminen). Päivisin valveilla on yleensä kerrallaan vähintään kolme tuntia, iltaisin menee helposti neljä, jopa viisikin tuntia kerrallaan. Päivässä nukutaan kahdet päikkärit, aamupäivällä pidemmät 1,5-3h päivästä riippuen ja iltapäikkärit yleensä puolesta tunnista tuntiin, toki nukkuisi pidempäänkin mutta ilkeä äiti aina herättää ettei yöunia tarvitse sitten yön puolelle odotella.. :)

Ruokailu
Yöllä syö tisua sen kaksi tai kolme kertaa. Aamulla ensimmäisenä hörpätään tisusta pienet siivut ja sen jälkeen aamupuuro. Ennen ekoja päikkäreitä taas tisua ja päikkäreiltä kun herätään niin kasvis/lihasosetta tai vaihtoehtoisesti hedelmäsosetta yleensä purkillinen. Ennen iltapäikkäreitä taas tisua ja päikkäreiden jälkeen hedelmäsosetta tai kasvis/lihasosetta. Noin tunti ennen nukkumaanmenoa iltapuuro, jota masu vetääkin melkoisen kipollisen, siihen lisukkeeksi vielä marjasosetta noin puoli purkkia. Ja nukkumaanmennessä sitten taas tisua.... Silloin tällöin kun muistan antaa niin alas menee myös naksuja ja ruokajuomana meillä juodaan vettä.

Liikkuminen
Selältä mahalleen kääntyillään koko ajan ja satunnaisesti myös toiseen suuntaan. Masulla pyörii akselinsa ympäri melko nopeasti, varsinkin jos silmiin osuu kaukosäädin, puhelin, sanomalehti tai jotain muuta yhtä kivaa.. Puolikas ympyrä menee helposti yhdellä käännöksellä. Taaksepäin ollaan peruuteltu jo jonkin aikaa mutta eteenpäin ei ymmärrä ryömiä. Konttausasentoon on parin viikon ajan noussut ja päivä päivältä nousee useammin ja useammin, tällä viikolla on myös alannut keinuttelemaan itseään konttausasennossa edestakaisin. Varpaat on myös kiva suolapala suussa aina kun ollaan pieni hetkikin ilman sukkia! ;) Pomppiminen sylissä ja lattialla on myös tosi IN!

Motoriikka
Lelua osataan vaihtaa kädestä toiseen ja molemmissa käsissä voi olla kaksi eri lelua ja silti molemmista ollaan kiinnostuneita. Jos eteen tulee kiinnostavampi lelu, vähemmän kiinnostava tiputetaan kädestä pois. Istuttu meillä on jo jonkun aikaa, tosin ilman valvovaa silmää ei voi vieläkään jättää istumaan, sillä lopulta aina keikahtaa, mutta saattaa kymmenisenkin minuuttia istua.

Kommunikointi
Kovasti meillä on pojalla asiaa ja ääntä testataan useaan otteeseen päivän aikana kiljumalla ja murisemalla. Kiukuttelu on ihan parasta ja heti kun äiti siihen reagoi on kiva nauraa, sama pätee myös kieltoihin. Teempä jotain pahaa ja äiti kieltää niin mua vaan naurattaa! Suulla maiskuttelu on myös kivaa ja kovasti yritetään matkia erilaisia ääniä. Pöriseminen on myös hauskaa, varsinkin kun siitä lentää kunnon valtameri kuolaa...

Muuta
Vaatteissa käytetään bodeissa kokoja 68 ja 74, housuissa 62 ja 68. Vaippakokona meillä on nelonen teippivaippa. Enää neljä kuukautta niin mun vauva täyttää jo 1v! :(





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti