Kickstart my heart

Kickstart my heart

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Palasia arjesta

En muista olenko koskaan tehnyt "meidän päivä" postausta, mutta olkoon tämä sitten ensimmäinen ja ehkä viimeinenkin. Esittelen palasia meidän ihan tavallisesta arjesta yhden päivän ajalta. Tämän postauksen kuvat ovat nyt eiliseltä. Kellonajat ovat vähän sinnepäin..

Klo 7.30. Itkuhälytin vilkkuu ja alkaa kuulua itkua pojan huoneesta. Unen pöpperössä kömmin ylös ja suunnistan läpi pimeän kodin lastenhuoneeseen. Kaappaan pojan kainaloon ja tulen takaisin meidän sänkyyn. Poika makoilee kiltisti vielä parikymmentä minuuttia ja välillä höpöttelee omiaan, kuten joka aamu.

Klo 8.00. Noustaan ylös, poika käy avaamassa makuuhuoneen oven kissoille ja pikkukisut singahtavat huoneeseen kuin ohjukset. Availlaan verhot, tv päälle ja sohvalle vierekkäin peiton alle katsomaan lastenohjelmia, ja sieltähän se pian tuleekin, joka aamun kohokohta, MUUMIT!

Klo 8.40. Pojalle päivävaatteet päälle, hän jää vielä katsomaan lastenohjelmia, menen keittämään aamupuuroa. Syödään aamupalat, tosin pojalla jää puolet syömättä, taas on joku ensyö-vaihe meneillään..

Klo 9.30.  Lakanat koneeseen ja uudet lakanat sänkyyn. Leikitään autoilla. Leikitään vähän lisää autoilla. Siivotaan pojan huone. Pyykkikone valmis, pyykit kuivumaan ja uudet pyykit koneeseen. Leikitään autoilla.
Klo 11.00. Laitan pojalle ruokaa. Puoli tuntia takutaan syömisen kanssa, tuloksena neljä lusikkaa meni alas. Luovutan, koska en aio pakottaa syömään, syökööt myöhemmin. Vaihdetaan vaippa ja puen vaunuvaatteet päälle. Poika vaunuihin, tutti suuhun ja pihalle. Kierrän 10 minuuttia vaunuilla, poika nukahtaa. Tullaan takaterassille ja poika jää sinne nukkumaan, kello siinä vaiheessa 11.45.
Klo 13.30. Itkuhälyttimestä alkaa kuulua iloista höpöttelyä. Mulla on ruoanlaitto kesken, joten annan pojan pulista siellä vielä hetken aikaa. 5 minuutin päästä käyn hakemassa pojan, vastassa erittäin iloisen ja pirteän näköinen taapero, joka hymyilee suu korvissa asti kun kurkkaan vaunuihin. Riisutaan ulkovaatteet ja laitetaan pyykit koneesta kuivumaan, poika tottakai auttaa ja antaa vaate kerrallaan mulle pyykkejä korista.

Klo 14.30. Syödään, ruoka maistuu jo huomattavasti paremmin, silti sitä ei uppoa tavalliseen tapaan. Poika leikkii hetken ruoan jälkeen. Pakkaillaan tavaroita ja valmistaudutaan lähtöön.

Klo 15.20. Pakkaudutaan autoon ja suunnataan nokka kohti pojan mummolaa. Puolessa välissä matkaa käännytään takaisin, aina jotain jää kotiin! Perille kun päästään, levitän miehen siskon hiuksiin värin.

Klo 17.00. Taas ruokapöytään, poika syö taas kiltisti ja jälkkärinä oleva pannari maistuu senkin edestä. Isi tulee töistä suoraan mummolaan. Leikkaan talon naisväen hiukset. Poika leikkii isoisänsä kanssa työkaluilla sillä aikaa.  

Klo 18.30. Lähdetään Biltemaan ja ruokakauppaan. Mukaan tarttuu taas yksi joululahja, sekä kaksi kassillista ruokaa.

Klo 20.15. Saavutaan kotiin. Matka venyi odotettua pidemmäksi, matkalla oli kuolonkolarin vuoksi tie suljettu ja jouduttiin kiertää pidemmän kautta. Katsotaan hetki tv:tä ja poika leikkii taas autoilla.

Klo 21.20. Pojalle iltapuuro masuun. Itse käyn sillä aikaa suihkussa. Leikitään vähän taas lisää autoilla. Vaihdetaan yövaippa ja yökkärit.

Klo 22.20 Minimies toivottaa hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti