Uusimmassa Pirkan ruokalehdessä oli tällainen ohje, kuva näytti sen verran herkulliselta, että täytyihän sitä testata. Luumu-kanelikakku on ehkä vähän vääristävä nimi, ei tässä nimittäin kumpikaan ainesosa mitenkään ylitse muiden tule esiin. Hyvänmakuinen perus "mousse"kakku tämä kuitenkin oli. Maku oli aika jouluinen, ajattelinkin jouluaaton jälkiruokapöytään väsätä tämän kakun uudemman kerran.
Ja tässä sitä ohjetta nyt tulee:
Piparimurupohja:
150g piparkakkuja
100g voita
1tl kanelia
Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kermaa
2prk valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
Murskaa piparkakut murusiksi. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja n. 3cm ylös reunoille (halk. 22cm). Paista murupohjaa uunin alatasolle 175-asteessa 7-8min. Anna jäähtyä.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1rkl:aan kiehuvaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytya jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti