Kickstart my heart

Kickstart my heart

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Luumu-kanelikakku

Uusimmassa Pirkan ruokalehdessä oli tällainen ohje, kuva näytti sen verran herkulliselta, että täytyihän sitä testata. Luumu-kanelikakku on ehkä vähän vääristävä nimi, ei tässä nimittäin kumpikaan ainesosa mitenkään ylitse muiden tule esiin. Hyvänmakuinen perus "mousse"kakku tämä kuitenkin oli. Maku oli aika jouluinen, ajattelinkin jouluaaton jälkiruokapöytään väsätä tämän kakun uudemman kerran.
Ja tässä sitä ohjetta nyt tulee:

Piparimurupohja:
150g  piparkakkuja
100g  voita
1tl       kanelia

Täyte:
4         liivatelehteä
2dl      kermaa
2prk    valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1rkl     sokeria
2tl        vaniljasokeria

Murskaa piparkakut murusiksi. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja n. 3cm ylös reunoille (halk. 22cm). Paista murupohjaa uunin alatasolle 175-asteessa 7-8min. Anna jäähtyä.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1rkl:aan kiehuvaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytya jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti