Kickstart my heart

Kickstart my heart

perjantai 24. lokakuuta 2014

Miltä näyttää tulevaisuus?

Ajattelin vähän avata asiaa nimeltä tulevaisuus; mitä siihen kuuluu? Viljami täytti huhtikuun alussa vuoden ja huhtikuun lopusta asti olen tehnyt osa-aikaisena töitä, lähinnä iltaisin ja lauantaisin. Meidän vanhempien työajat ovat mahdollistaneet sen, ettei pojan ole tarvinnut olla kunnallisessa päivähoidossa. Joskus kun päällekkäisyyksiä on ollut, poika on silloin viettänyt ajan isovanhempien kanssa.

Nyt vuodenvaihteessa tilanne kuitenkin muuttuu ja joudun lisätä (en omasta tahdostani) tuntimäärääni 20 tunnista 30:neen tuntiin viikossa. Jouduttiin siis hakea pojalle kunnallista päivähoitopaikkaa kolmeksi päiväksi viikossa ja kyllä se tuntuu pahalta. En olisi halunnut laittaa poikaa vielä hoitoon, mutta olen yrittänyt ajatelle positiivisia puolia, hän saa leikkikavereita, leikkiä uusilla, erilaisilla leluilla kuin kotona ja hän saa päiväänsä sisältöä, jota en välttämättä kotona pysty/osaa tai ymmärrä tarjota.

Paikkaa haettiin perhepäivähoitajalle. Tiedän että monet liputtavat päiväkodin puolesta, mutta meidän asuinalueella koen sen huonommaksi vaihtoehdoksi. Päiväkoti on kyllä suhteellisen normaalikokoinen mutta sielä ei kuitenkaan ole ryhmää erikseen näille pienille, vaan päiväkodissa on sekaryhmä 1-5 vuotiaille, mitä en näe kovin hyvänä asiana. Jopa 1 ja 2 vuotiaissa kehityksen erot on niin mittavat, niin mitä ne ovatkaan 1 ja 5 vuotiaissa. En katso hyvällä että sielä nämä pienet 1 ja 2 vuotiaat jäävät isompien jalkoihin kun heillä on jo niin erilaiset, ne kaikki rajuimmatkin leikit.

Perhepäivähoitajalla on kuitenkin vain se neljä vai viisi lasta ja vaikka he olisivatkin kaikki eri ikäisiä, on ryhmäkoko kuitenkin niin pieni etten usko omani, vajaa kaksivuotiaan jäävän jalkoihin. Tykkään myös siitä että lapset saavat tavallaan olla "kotona", vaikka ovatkin hoidossa. Tällä hetkellä kuitenkin paikat olivat täynnä, toki tilanne elää koko ajan ja nyt vaan peukut pystyyn että saadaan paikka perhepäivähoitajalle tammikuun alusta, enkä joutuisi laittaa lastani tuonne päiväkotiin, ainakaan näin pienenä.

Ensi vuoden elokuun alusta olen ilmoittanut meneväni kokopäiväisesti töihin, joten silloin myös poika aloittaa kokopäiväisen hoidon. Silloin hän on jo 2v 4kk ja uskon että hän on silloin jo sopivan ikäinen, eikä tunnu enää niin pieneltä kuin nyt. Ja varmasti siinä iässä jo alkaa kaipaamaankin kunnolla niitä leikkikavereita.

Tulevaisuuteen kuuluu toivottavasti myös lisää lapsia, mutta ei kuitenkaan ihan vielä! Olemme vähän siihen suuntaan ajatelleet, että kun Viljami on 3-4v niin olisi aika uuden tulokkaan, saa nähdä siis mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja milloin. ;)

Haaveissa olisi muutaman vuoden sisällä myös se oma, ihana maalaistalo! Koko ajan on etsintä käynnissä, niitä kun täälläpäin vaan on myynnissä niin harvakseltaan, joten siinäkin täytyy todeta että aika näyttää ja sitä oikeaa odotellessa! Joudumme kuitenkin tässä nykyisessä asua vähintään vuoden vielä, kun olemme remontoineet, jotta saamme omat rahamme tästä asunnosta pois. Ei meillä kuitenkaan kiire tästä pois ole, juuri kun ollaan saatu tehtyä tästä tämänhetkinen, meidän näköinen koti! <3

Tällaisia suunnitelmia siis tällä hetkellä, miltäs teidän muiden lähitulevaisuus näyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti