Kickstart my heart

Kickstart my heart

torstai 23. lokakuuta 2014

Appelsiini-mokkatäytekakku

Olen jo kuukauden ajan koonnut kiinnostavista resepteistä tuommoista reseptikirjaa, johon tarkoituksena on koota kaikkea mitä olisi kiva kokeilla sekä vanhoja, hyväksi todettuja reseptejä. Toissapäivänä kokeiluun pääsi uusi tuttavuus, appelsiini-mokkatäytekakku. Kakku ei ehkä niinkään ole pienemmän väen mieleen, vaan pikemminkin aikuiseen makuun, sillä kahvi maistuu vahvasti. Kakku olikin hieman haastavampi kuin nuo helpot reseptit, joita olen tottunut tekemään, mutta hyvä niin, tarkoitus onkin oppia uusia tekniikoita.
Ja sitten siihen reseptiin:

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Mokkakreemitäyte:
1 liivatelehti
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 kahvimittaa (14g) ranskalainen paahto suodatinkahvia
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
1½ dl appelsiinitäysmehua
(1 rkl konjakkia)

Väliin: 
n. 1½ dl appelsiinimarmeladia

Krokantti:
2 dl sokeria
100 g manteleita

Pinnalle:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe, siivilöi seos vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 min. Kumoa jäähtynyt pohja.

2. Mokkakreemitäyte. Pane liivate kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kerma, sokeri ja kahvijauhe kattilassa kiehumispisteeseen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon vedestä puristettu liivate. Sekoita ja anna maustua kannen alla 5 minuuttia. Siivilöi kermaseos tiheäpintaisen siivilän läpi kulhoon (kahvinpurujen tarkoitus jäädä siivilään). Peitä kulho kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

3. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vaahdota kreemi sähkövatkaimella, 5-10 minuuttia. Kostuta pohjalevy mehulla ja levitä sille puolet marmeladista ja kreemistä. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Kostuta kansilevy ja anna kostua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

4. Krokantti. Sulata sokeri teräskattilassa puuhaarukalla sekoittaen. Sokeri saa saada hieman väriä. Varo, ettei se pala. Lisää mantelit. Kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Rouhi sahalaitaisella veitsellä. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. Ripottele krokantti kakun reunoille ja päälle. Krokantti säilyy hyvin seuraavaan päivään, rapeimmillaan se kuitenkin on valmistuspäivänä. 

 

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen kuuloinen resepti, pitääkin ottaa tää ylös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan hyvä oli vaikkakin tosiaan veikkaisin että enemmän aikuiseen makuun! Itse käytin ihan tavallista juhla mokkaa kahvina ja konjakin jätin pois.. :D

      Poista