Kickstart my heart

Kickstart my heart

tiistai 7. tammikuuta 2014

Viljami 9kk

Lupasin tuossa eilen pientä katsausta mitenkä meillä elellään yhdeksän kuukauden iässä. Tässä kahdeksan kuukauden postaus KLIK!

Nukkuminen
Edelleen nukutaan kymmenisen tuntia yössä mutta nyt olen muutama viikko sitten vähentänyt syötöt yhteen kertaan ja joka yö ollaan tässä onnistuttu. Syötän joskus aamuyöllä 4-6 aikaan, sitä ennen Viljami herää yleensä kerran tai kaksi ja nukutan tuttiin pojan. Syötön jälkeen herätään taas kerran tai kaksi ennen lopullista aamua ja sama toistuu eli tuttiin nukahdetaan. Varmasti onnistuisi yöt myös ilman tuota yhtä syöttöä, eli unikoulu hommat otetaan muutaman viikon päästä aiheelliseksi kun isillä on seuraava iltavuoroviikko! Päikkärit jatkuu samalla kaavalla kuin kuukausi sitten.

Ruokailu
Ruokailussa mennään lähes poikkeuksetta samalla rytmillä päivisin kuin kahdeksan kuukauden iässä, öisin tosiaan syödään enään vain yksi kerta.

Liikkuminen
Meillä ei vieläkään ymmärretä eteenpäin menoa, ei ryömien, eikä konttaillen. Konttausasennossa keikutellaan lähes koko ajan, masu ja selällään oleminen on ihan out! Kahden viime päivän ajan konttausasennossa ollaan yksi polven mitallinen päästy eteenpäin, ehkä se tästä pikkuhiljaa. Puolessa välissä ollaan että pääsisi itse konttausasennosta istumaan. Leikit leikitään melko pitkälti istuen.

Motoriikka
Leluilla leikitään taitavasti ja osaa jo valita itselleen mieluisimmat lelut. Nokkamukista osataan itse juoda mutta aina ei muista nostaa sitä kuppia että sieltä jotain tulisi. Vielä on melkoiset spagettijalat kun seistään, mutta välillä seisoo tukea vasten pitkiäkin aikoja tukeutuen omiin jalkoihinsa

Kommunikointi
Tässä on tapahtunut hurjasti kehitystä kuukauden aikana! On tullut paljon erilaisia äänteitä, esim: wäwäwäwäwä mammammammamm tätätätätä hähähähä ja usein toistelee pelkkää täh?! tai häh?!. Viime viikonloppuna oli poika myös oppinut äitini hoitaessa puristamaan päätään kun sanoo ei. :D Ja nyt sitä päätä puristellaan ein-merkiksi joka kerta ja usein kun kysyy pojalta jotain, esim onko masu täynnä, niin pieni puristelee päätään. :D Nyt taitaa olla joku kunnon kiukuttelu vaihe, sillä pieni on kiukutellut jo muutaman viikon melkein koko ajan, pieniä hetkiä aina on hyvällä tuulella ja sitten taas menee naama näkkärille ja kyllä, se täytyy tehdä dramaattisesti suu mutrulla ja leuka rinnassa! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti