Viime viikolla kokeiluun pääsi taas yksi uusi kakkututtavuus, mustaherukka-valkosuklaa juustokakku. Kakun mousset oli yhdistelmä kirpeää ja makeaa, nimensä mukaisesti mustaherukka kyllä maistui, joten siitä on paras tykätä, jos tästä kakusta haaveilee. Itse en ole mikään hirveä mustaherukan ystävä, mutta kyllä tämä ihan hyvää oli, jokseenkin tosiaan aika kirpeää oli tuo mustaherukkamousse. Valkosuklaamousse oli kyllä suussa sulavaa. ;)
Ulkonäkö ei ole mikään maailman kaunein, mutta se suotakoon anteeksi..
Ainiin, unohdin mainita; pohjan tein gluteenittomaksi korvaamalla vehnäjauhot semperin jauhoseoksella kun oli keliaatikko-anoppi tulossa kylään.
pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
100g voita
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
herukkamousse:
3 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
½ prk (100g) turkkilaista jogurttia
½ rs (90g) maustamatonta tuorejuustoa
100g valkoista leivontasuklaata
200g mustaherukoita
½ dl sokeria
2 tl vettä
valkosuklaamousse:
1 liivatelehti
1 dl vispikermaa
½ prk (100g) turkkilaista jogurttia
½ rs (90g) maustamatonta tuorejuustoa
100g valkoista leivontasuklaata
2 tl sitruunamehua
ohje:
1.
Vatkaa sokeri ja
huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja sulata rasva. Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva
vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
2.
Pingota leivipaperi
irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja
paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman
kosteaksi. Jätä pohja jäähtymään vuokaan ja halkaise jäähtynyt pohja
varovasti kahtia.
3.
Laita kaikki liivatelehdet (4
kpl) kylmään veteen likoamaan. Vaahdota molempia mousseja varten
vispikerma (2 dl) ja jaa se tasan kahteen kulhoon. Soseuta sulatetut
mustaherukat sauvaskoittimella hienoksi.
4.
Mustaherukkamoussea varten
sekoita herukat, sokeri, kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja
lisää hieman jäähtyneenä varovasti seokseen. Kuumenna vesitilkka
mikrossa ja sekoita siihen kolme liivatelehteä. Lisää liivateseos
varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin
odottamaan.
5.
Valkosuklaamoussea varten
sekoita kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon
sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunanmehu
mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon. Kaada
liivateseos hieman jäähtyneenä vähän kerrallaan
valkosuklaa-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
6.
Vuoraa irtopohjavuoan reunat
leivinpaperisuikaleella. Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy. Levitä
mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja
kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä tasaiseksi, siirrä
jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Koristele marjoilla, sitruunamelissalla tai sokerimassaruusuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti