Kickstart my heart

Kickstart my heart

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Mustaherukka-valkosuklaa juustokakku

Viime viikolla kokeiluun pääsi taas yksi uusi kakkututtavuus, mustaherukka-valkosuklaa juustokakku. Kakun mousset oli yhdistelmä kirpeää ja makeaa, nimensä mukaisesti mustaherukka kyllä maistui, joten siitä on paras tykätä, jos tästä kakusta haaveilee. Itse en ole mikään hirveä mustaherukan ystävä, mutta kyllä tämä ihan hyvää oli, jokseenkin tosiaan aika kirpeää oli tuo mustaherukkamousse. Valkosuklaamousse oli kyllä suussa sulavaa. ;)
Ulkonäkö ei ole mikään maailman kaunein, mutta se suotakoon anteeksi..
Ainiin, unohdin mainita; pohjan tein gluteenittomaksi korvaamalla vehnäjauhot semperin jauhoseoksella kun oli keliaatikko-anoppi tulossa kylään.

pohja:

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
100g voita
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta

herukkamousse:

3 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
½ prk (100g) turkkilaista jogurttia
½ rs (90g) maustamatonta tuorejuustoa
100g valkoista leivontasuklaata
200g mustaherukoita
½ dl sokeria
2 tl vettä

valkosuklaamousse:

1 liivatelehti
1 dl vispikermaa
½ prk (100g) turkkilaista jogurttia
½ rs (90g) maustamatonta tuorejuustoa
100g valkoista leivontasuklaata
2 tl sitruunamehua

ohje:

1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva. Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. 

2. Pingota leivipaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jätä pohja jäähtymään vuokaan ja halkaise jäähtynyt pohja varovasti kahtia.

3. Laita kaikki liivatelehdet (4 kpl) kylmään veteen likoamaan. Vaahdota molempia mousseja varten vispikerma (2 dl) ja jaa se tasan kahteen kulhoon. Soseuta sulatetut mustaherukat sauvaskoittimella hienoksi.

4. Mustaherukkamoussea varten sekoita herukat, sokeri, kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää hieman jäähtyneenä varovasti seokseen. Kuumenna vesitilkka mikrossa ja sekoita siihen kolme liivatelehteä. Lisää liivateseos varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan. 

5. Valkosuklaamoussea varten sekoita kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä vähän kerrallaan valkosuklaa-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi. 

6. Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy. Levitä mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä tasaiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia.  Koristele marjoilla, sitruunamelissalla tai sokerimassaruusuilla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti