Kickstart my heart

Kickstart my heart

maanantai 7. huhtikuuta 2014

1.v - neuvola

Tänään aamulla heräiltiin normi aikaan suhteellisen hyvin nukutun yön jälkeen. Nostin Viljamin viereen ja poitsu otti aamumaidon ja olisi vielä halunnut jatkaa unia mutta ilkeänä silittelin ja juttelin hiljaa, ettei pääse nukahtamaan. Vartti makoiltiin ja noustiin ylös. Vaatteet päälle, hampaiden pesu ja aamupuuroa keittelemään. Viljami leikki sillä aikaa uusilla leluillaan kun puuro keittyi ja mäkin kerkesin syödä sillä aikaa kaikessa rauhassa. Viljamille ei puuro oikeen taas laskenut. Menin meikkaamaan ja pian mun perässä seurasi vessaan pikku tuholainen joka paukutti vessanpöntön kantta ja leikki mun meikkipussilla. Kellohan siinä riensi tuhatta ja sataa, äkkiä pojalle haalari päälle ja viittä vaille 10 tultiin autoon. Onneksi meillä on neuvolaan vaan parin kilometrin matka, joten tais mennä se tasan kaks minuuttia kun hurautettiin sinne ja päästiin heti neukkutätin huoneeseen.

Aluksi Viljami leikki siinä lattialle ja me juteltiin kaikesta kehityksestä ja ruokavaliosta yms. Sitten mentiin mittailemaan ensin päänympärys, pituus ja paino. Sen jälkeen hetken sai taas leikkiä ja sitten oli piikkien vuoro. :( Ensin Viljami katsoi piikkiä mutta ei tietenkään tiennyt mikä se on, joten ei osaanut pelätä ja itku alkoi siinä vaiheessa kun pistettiin ja tuli ihan vaan "tavallista" itkua. Hetki pidettiin taukoa ja vaihdettiin toiselle puolelle istumaan. Täti toi seuraavan neulan näköetäisyydelle niin Viljami alkoi jo siinä vaiheessa kun vaan näki sen niin itkeä ihan hysteerisenä ja kun pistettiin, muuttui itku vielä pahemmaksi. En edes muista koska olisi itkenyt noin kovaa.. :( On nuo piikit aina äideillekin varmaan melkein yhtä kauheita henkisesti, kun pitää katsoa kuinka pieni kärsii. :S Viitisen minuuttia itkeskeli sen jälkeen, kunnes rauhoittui, mutta aina kun vilkaisikin neukkutätiä, alkoi nyyhkytys. Kolmas piikki mennään ottamaan vasta kuukauden päästä.

1v Neuvolakäynnin mitat ja terveiset: (suluissa 10kk - mitat)
Paino 10 025g (10 015g)
Pituus 75,6cm (73,2cm)
Pipo 48,7cm (48,2cm)
Neuvolaterveiset: Hyvä kasvu, vauvapyöreys on menossa pois. Ymmärtää sanoja. Nousee pystyyn tukea vasten ja kävelee tueten. Kehittyy hyvin. D-vit. 10mikrogr= 5tippaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti