Kickstart my heart

Kickstart my heart

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Miltä näytti vuosi 2014?

Vuosi vierähti ohi sellaisella nopeudella, ettei perässä meinannut pysyä. Ajattelin vähän itsenikin vuoksi mietiskellä että mitä kaikkea sitä vuoden aikana tapahtuikaan ja mitä tuli tehtyä...

Tammikuun alussa muutettiin meidän nykyiseen asuntoon ja koko kuukausi oli enemmän tai vähemmän uuden asunnon kuntoon laittoa ja sisustamista. Muistaakseni mitään mullistavaa ei tammikuussa tapahtunut, tavallista perhe-arkea vain.

Helmikuussa nähtiin paljon kavereita, käytiin ensimmäistä kertaa pikkumiehen kanssa uimassa ja vietettiin aikaa kotona muutaman viikon ajan koko perhe yhdessä.

Maaliskuussa kyykkäiltiin kyykkyhaastetta ja juhlittiin lukuisia synttäreitä, myös omiani. Suunnittelin paljon pojan 1-v synttäreitä, käytiin ensimmäistä kertaa hammaslääkärissä ja poika oli ensimmäistä kertaa yökylässä mummolassa. Loppukuusta kahteen kertaan kuvailtiin studiolla ja kotona 1-v kuvia.

Huhtikuun alussa juhlittiin meidän yksivuotiasta pikkumiestä isoilla juhlilla. Pääsiäisen jälkeen koitti mun töihinpaluu osa-aikaisesti ja arki alkoi pikkuhiljaa rullata omalla painollaan ja työaikoja sumplien, että poika sai olla kotona. Tästäkään ei selvitty ongelmitta, vaan monta viikkoa poitsu mulle illat sitten kiukutteli, kun en ollutkaan koko aikaa kotona. Huhtikuun lopussa päästiin jo vähän laittelemaan meidän pikkuista pihaa kuntoon.

Toukokuussa vieteltiin vappua rauhallisesti, juhlittiin toista yhteistä äitienpäivää ja oltiin välillä surullisissakin tunnelmissa isomummon syövän takia, joka kuitenkin muuttui iloksi, kun hän sen toistaiseksi selätti. Oltiin myös paljon pihalla, istuteltiin kukkia, leikittiin omalla hiekkalaatikolla.

Kesäkuussa lopetettiin imetys, joka oli meille molemmille iso asia. Poika alkoi myös kävellä ihan kokonaan, joten meno senkun koveni. Myös yöt alkoi olla kokonaisia, eli yöheräilyt loppui! Juhannus meni miehen suvun mökillä ja juhannuksen jälkeen kuunvaihteessa lähdettiin meidän ensimmäiselle kesälomamatkalle keski-suomeen.

Heinäkuun alku meni lomaillessa keski-suomessa ja käväistiin Ähtärin eläinpuistossa. Toinen minimatka tuli melkein heti perään ja vietettiin päivä Tampereella miehen kanssa kahdestaan. Käytiin myös katsomassa yhtä ihan unelmataloa! Harmittaa ehkä vieläkin vähän ettei silloin ollut mahdollista asuntolainaan, nyt siinä talossa joku onnellinen perhe asuu, olen lohduttautunut ajatuksella, ettei se talo ollut meitä varten ja tulevaisuudessa löydetään vielä joku vastaava.. ;) Loppukuusta oltiin minilomalla nro.3 kun vietettiin vanhempieni kanssa viikonloppu Turussa sukulaisten ihanassa talossa. Käytiin äitini kanssa yhtenä iltana piipahtamassa myös Down by the laiturissa. Turun reissun jälkeen meille muutti kaksi kissuvauvaa ja aloitettiin meidän lattiaremontti.

Elokuu meni pääasiassa lattiaa laittaessa, listoja maalatessa ja ovenkarmeja hioessa ja maalatessa. Ulkonakin oltiin paljon, mutta illat alkoi jo olla aika kylmiä, joten taas sai alkaa pukemaan.

Syyskuussa olin aika paljon töissä ja pikkumiehelle tuli enemmän ja enemmän uhma päälle. Alettiin käydä muskarissa muiden "vauvakavereiden" kanssa. käytiin puolitoistavuotis neuvolassa ja lääkärissä.

Lokakuun alussa käytiin vanhempieni kanssa Tampereella teatterissa. Taas olin paljon iltoja töissä, mutta hyvin kai nuo pojat täällä keskenään ovat pärjänneet. Käytiin rakennus- ja sisustusmessuilla ja vietettiin vanhempien vapaa-ilta.

Marraskuussa osteltiin suurin osa joululahjoista ja vietettiin paljon yhteistä aikaa kun mulla oli vähemmän töitä. Poitsulla oli kurkunpääntulehdus ja mekin tultiin loppukuusta kipeäksi. Ulos laitettiin jo pari ulkovaloa tuomaan jouluista tunnelmaa. Vierailtiin monissa synttärijuhlissa.

Joulukuussa laitettiin kotia jouluiseen kuntoon, osteltiin viimeiset lahjat. Nähtiin paljon ystäviä ja juhlittiin taas muutamat synttärit. Käytiin kuuntelemassa kauneimpia joululauluja ja rauhoituttiin joulun viettoon. Joulunpäivät meni kyläillessä ja uusivuosikin vaihtui hyvässä seurassa, tästä oli hyvä jatkaa seuraavaan vuoteen, mitä se ikinä tuokaan tullessaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti