Kickstart my heart

Kickstart my heart

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Hiljaiseloa

Täällä suunnalla on kirjoittaminen "hieman" jäänyt kun tuo pikkumies vie kaiken huomion ja ajan mutta koitetaan taas ryhdistäytyä ja muistella joskus jotain kirjoitellakkin! Paljon on meidän perheessä tapahtunut ja kerettiin tehdä jo ensimmäinen reissukin pikkumiehen kanssa. Ensimmäinen neuvola+lääkäri oli toukokuun puolivälissä, painoa oli 5100g ja pituutta 56,1cm ja päänympärys muistaakseni 38cm, hienosti oli kasvanut ja tällä hetkellä painoa taitaa olla jo kuutisen kiloa, tiistaina kaksikuukautisneuvola niin katotaan paljonko puntari näyttää. ;)
Meidän pikku batman :)
Saman viikon lauantaina oli sitten ristiäiset, eli 18.5. ja päivä oli tosi lämmin. Muru sai nimekseen Viljami Eelis Benjamin. <3 Ristiäiset meni hyvin ja poikakin oli kasteen ajan suhteellisen kiltisti, alussa vähän kitisi mutta lopussa jo nukkui kummitädin sylissä. :)

Viiden polven kuva :)


Viime viikon perjantaina lähdettiin äitini, mummani, minä ja Viljami Tampereelle. Matkalla käytiin taas Reiman tehtaanmyymälässä ja ainahan sieltä jotain mukaan tarttuu. Tampereella mentiin ensimmäiseksi hotelliin ja me jäätiinkiin Vilkun kanssa sinne sitten kun äiti ja mumma lähti hakemaan ruokaa. Ilta meni pitkästä aikaa ilman huutoa ja poika nukahti kiltisti. Me lähdettiin äitin kanssa roosteriin katsomaan Jussia ja tulihan siinä muutama otettua melkein vuoden tauon jälkeen. Voin kertoa että kyllä maistui hyvältä kun viime juhannuksena olin viimeksi juonut! :) Roosterissa oli paljon tuttuja kuten olin odottanutkin ja oli kiva nähdä Jussia pitkästä aikaa ja sai vähän lauleskella mukana kun tuli kivoja lauluja. Kahden jälkeen jo tultiin sitten hotellille, Viljami oli hetken aikaa ollut hereillä ja syötin sitten pullosta maitoa mitä olin ottanut pakkasesta mukaan, ja syötinkin rinnasta vasta aamulla kun olin varma että oli alkomahoolit haihtunu pois. :D Täytyi kyllä muutamaan otteeseen tyhjentää maitobaarit vessan lavuaariin puristamalla, sen verran kovat oli että olis sänky ollut aikamoinen tulva-allas kun nuo olis sinne valunu. :D

Lauantai sitten kierreltiin kaupoissa ja Viljami perus miehenä ei tuosta shoppailusta oikeen välittänyt, eikä myöskään vaunuissa makoilusta joten jokainen vuorotellen sitä kanniskeltiin kaupasta toiseen, ei tosiaan ole enään mikään kevyt paketti pitkiä aikoja sylissä kantaa... Illalla vietiin mumma kotiin ja sitten tultiin vanhempieni luo josta lähdettiinkin melkein heti Viljamin kanssa kotiin nukkumaan, mukava reissu oli vaikkakin raskas ja kaupan päälle sain vielä flunssan ja nyt loppuviikolla kun alkoi hellittää on se nyt tarttunut poikiin, Juusolla ollut perjantaista asti ja Vilkkukin nenä tukossa ollut jo useamman päivän, pahalta tuntuu katsoa kun pienen hengitys rohisee ja nenä välillä niin tukossa eikä raukka osaa tehdä sille mitään kun ei vielä ymmärrä hengittää suun kautta. Eilen aamulla oli pikkuinen todella tukkoisen oloinen ja sain kyllä semmoisen herätyksen että sen jälkeen ei paljon enään nukuttanut.... Syötin joskus yhdeksän aikaan aamulla ja vilkku kyllä hengitteli mutta siitä kuuli että nenä on tukossa, yhtäkkiä alkoi tosi kovaa yskiä, henki ei kulkenut ja sitten alkoi yökkäillä ja haukkoa henkeä kun ei pystynyt nenän kautta hengittää.. Nostin äkkiä pystyyn ja hetken se siinä kakoi ja saikin nenää vähän auki, en ole varmaan koskaan pelästynyt niin kovaa ja menin ihan paniikkiin. Siltä istumalta nousi isikin sängystä, puki vaatteet ja lähti apteekista ostamaan nenä-friidaa. Melkein tunti Juusolla kesti ennenkuin sitten tuli kotiin, koko sen ajan pelkäsin että mitä jos tuo sama toistuu uudelleen mutta onneksi sen verran henki kulki nenän kautta sen ajan. Nenä-friidalla sai sitten kunnolla imettyä pikkuisen nenän tyhjäksi, illalla vasta tarvitsi imeä uudestaan, suosittelen kyllä kyseistä tuotetta jos noille pikkuisille nuhaa tulee! Itse en olisi tiennyt koko kapistuksesta mitään, en olisi varmasti osannut edes ajatella sellaista olevan olemassa mutta onneksi juuri menneellä viikolla äiti-vauva treffeillä eräs äiti suositteli sitä. :)

Tosiaan, viime keskiviikkona oli ensimmäiset äiti-vauva treffit. Pitkään mietin menisinkö vai en ja edellisenä päivänä sitten päätin että no mennään nyt ainakin ekalle kerralle katsomaan millaista siellä on ja hyvä että mentiin. 7 äitiä ja vauvaa meidän alueelta oli kutsuttu ja kaksi meidän lisäksi oli vaivautunut tulla paikalle. Toisaalta mielestäni oli mukavaa että meitä oli vaan kolme äitiä, pienessä ryhmässä saa paljon syvempiä keskusteluja yms aikaan. :) Kaikilla sattui olla vielä poika vauvat, toinen poika, Veeti oli viikon Viljamia vanhempi, suht samoilla mitoilla syntynyt ja toinen poika, vielä nimetön, oli vasta kuukauden ikäinen, yli kaksiviikkoa yli-aikaisena syntynyt ja voikun se oli niin rääpäle, ihmeteltiinkin toisen äidin kanssa että onko meidän nyt jo niin isot pojat muka joskus olleet noin pieniä. :D Kaksi tuntia vierähti tosi äkkiä kun juteltiin synnytyksistä, ja arjesta, nukkumisesta, syömisestä, huutokohtauksista yms, mukavaa kun saa jutella samassa tilanteessa olevien kanssa ja kuulla ettei olla ainoita joilla tapahtuu milloin mitäkin. Nyt tulevana keskiviikkona on seuraavat treffit ja aiheena on vauvahieronta, pääsee pojat lattialle hierottaviksi! ;)

Tiistaina ensin kymmeneltä itselläni on jälkitarkastus ja sitten menen hakemaan Viljamia hoidosta ja kahdeksitoista mennään takaisin neuvolaan kun Viljamilla on kaksikuukautisneuvola ja poitsu saa ensimmäisen rokotuksen suun kautta. Cuplatoneista olisin vielä halunnut vähän avautua, mutta taidan jättää toiseen kertaan kun kello on jo yli puoli yksi, kerkeiäsi edes vähän nukkua ennenkö vauva taas herää..
Kaverukset Samu ja Viljami <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti