Kickstart my heart

Kickstart my heart

torstai 6. kesäkuuta 2013

2kk neuvola

Meillä nukutaan tällä hetkellä pitkästä aikaa vaunuissa! En edes muista koska Viljami on niihin viimeksi nukahtanut ja nyt sammui samantien, en kerennyt edes ulos lähteä, joten työnsinkin sitten suoraan parvekkeelle, tehdään lenkki sitten vasta illalla.

Tiistaina tuli täyteen kaksi kuukautta pojan syntymästä. Aamulla olin ensin itse jälkitarkastuksessa, viimeistä kertaa pääsin T:n huoneeseen neuvolassa, tuntui ihan kun ois vieläkin ollut raskaana kun ensin sai käydä pissinäytteet ottamassa ja sitten paino, verenpaine, hemoglobiini yms kaikki mitä aina raskaana ollessakin tehtiin neuvolassa, mutta tärkein jäi nyt ottamatta; sydänäänet! Pitää vissiin hommata heti uusi vauva että pääsee taas T:n hoivaan. :) Tästä voi siis päätellä että tykkäsin äitiysneuvolan tädistä ihan tositosi paljon! :D En tiedä olisinko ollut näin valmis äidiksi ja vastaanottamaan vauvaa tämän ikäisenä ilman T:n kanssa käytyjä keskusteluja, rohkaisuja yms, siinä on kyllä nainen oikeassa ammatissa! Nohhh, neuvolapuolen käynnin jälkeen kävin vielä lääkärillä joka tarkasti että paikat on kunnossa ja sitten juteltiin ehkäisyjutut kuntoon.

Puolen päivän aikaan oli sitten Viljamin neuvola, sielä oli joku kesäsijainen ja noh, ei ihan niin kiva täti mutta toivottavasti ensi kerralla on jo meidän oma neuvolatäti. Painoa oli 5940g (5100g), pituutta 58,3cm (56,1cm) ja päänympärys oli 40,5cm (38,3cm), suluissa viime kerran mitat. Neuvolaterveiset: Suloinen poika, kasvanut hyvin rintamaidolla. Iho, silmät, suu ja napa siistit. Varhaisheijasteet normaalit. Aukile +, katsekontakti +, kuulo +/+. Sai Rota 1.
Suun kautta saatiin ensimmäinen rokote, siitä johtuen seuraava yö nukuttiin todella huonosti, poika taisi 7 kertaa herätä noin kymmenen tunnin aikana, mutta muita oireita ei rokotteesta tullut. Jokainen äiti tietysti tietää mikä on omalle lapselle paras keino missäkin asiassa mutta itseäni jäi vähän ihmetyttämään kun täti kysyi että kuinka nukutan pojan, sanoin sitten että vierellä olen niin kauan kun nukahtaa jonka jälkeen nostan omaan sänkyyn, koska itsestään meillä ei oikeastaan koskaan nukahdeta. Jos kukaan ei makaa vierellä vauva vaan kitisee taikka huutaa suoraa huutoa, se on aika kaukana nukahtamisesta. Tähän täti sitten sanoi että ei kannattaisi tulevaisuutta ajatellen nukuttaa vierellä, että hetken voi omassa sängyssä silitellä mutta sitten jättää vauvan yksin. .....Vauva on kaksi kuukautta... Tuo kommentti jäi "hieman" kaivelemaan koska mitä olen äiti-vauva treffeillä äitien kanssa jutellut, kukaan heistä ei jätä vauvaa yksin vaan kaikki nukuttaa vierellä ja suurimmalla osalla vauva ei edes nuku omassa sängyssä vaan äidin vierellä. Mutta jokainen tietysti tavallaan, itse aion tästä neuvosta huolimatta edelleen nukuttaa vierellä koska vauva on niin pieni ja tarvitsee läheisyyttä, sitten kun alkaa itsekseen viihtymään voidaan alkaa harjoitella tuota omaan sänkyyn nukahtamista. Eikä siinä, varmasti laittaisin jo nyt suoraan omaan sänkyyn jos vain olisi sellainen vauva joka itsekseen sinne nukahtaa, mutta kun sairaalassa ei saanut sellasta vauvaa tilattua. ;)


2 kommenttia:

  1. On hän vaan niin söpö! :) en malta odottaa että saan pitää pojani sylissä. Iskee kunnon vauvakuume nyt kun kattoo sun blogista kuvia ^^ IHANA!

    VastaaPoista
  2. Onhan ne ihania! Nyt on kivaa kun Viljami on alkanu hymyillä ja naureskella niin paljon, aina ensimmäisenä aamulla kun herätään niin poika antaa leveen hymyn, se kyllä korvaa kaikki edellisillan itkut ja yön valvomiset! <3

    VastaaPoista