Kickstart my heart

Kickstart my heart

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

TJ 23!

23 päivää enään laskettuun aikaan, eli raskausviikkoa 36+5 eletään meillä! Päivät kuluu tosi nopeeta, kerkeä tännekkään kirjotella, tosin en tiedä olisiko mulla useammin edes mitään kirjotettavaa. :D Vauva pysyttelee edelleen masussa vaikkakin lauantaina piti muutamaan kertaan miettiä että nytkö se lähtö tulee. Lauantaina aamulla kun heräsin olo oli suhteellisen tukala, lantiota särki niin selän kun mahan puolelta, peppu oli ihan puutunut ja samoin jalat. Makoilin sängyssä jonkun aikaa eikä olo helpottunut ja supistuksia (kipeitä sellaisia) tuli vähän väliä mutta aikoja en kellosta katsonut. Jossain vaiheessa nousin ylös ja kävin suihkussa ja aloin syödä, alkoi tulla vielä kipeämpiä supistuksia ja taaskaan en tarkkoja aikoja katsonut mutta välit oli alle viiden minuutin. En pystynyt oikeen edes istua muutakuin jossain ihme asennoissa, sillä niin kovaa särki ja kipuaallot eli supistukset senkun kovenivat (ei siis ehkä niinkään tihentyneet, kivut vain kovenivat). Juuso lähti sitten puolen päivän jälkeen lenkille ja itse menin takaisin sänkyyn ja pian alkoikin supistusten välit pidentyä ja noin tunnin sisällä katosivat kokonaan. Eli kolmisen tuntia tuli supistuksia ja sitten loppuivat.

Lähdettiin kahden aikaan vanhemmilleni ja sieltä myöhemmin iltapäivällä serkkuni 7-vuotis synttäreille ja olo oli kipujen suhteen suhteellisen hyvä, vähän vain lantiota ja peppua särki. Synttäreillä kuuden aikaan sitten alkoi taas kivut voimistua ja supistukset alkoivat uudelleen. Mentiin synttäreiden jälkeen vielä mumman ja paapan luo muutamaksi tunniksi ja välit vain tihentyivät ja kivut kovenivat, olin nyt siis vielä paljon kipeämpi kuin aamulla. Nojailin sohvan karmia vasten ja heijailin itseäni edestakaisin samalla kun vuorotellen äitini että mumma hieroivat selkääni joka oli "hieman" tulessa... Kivuista huolimatta lähdin kuitenkin muiden mukana käymään ulkona alle kymmeneksi minuutiksi ja kuin ihmeen kaupalla, se auttoi! Kivut alkoi lieventyä ja supistusten välit pidentyä ja jo ennekuin kotiin lähdettiin oli ne taas kadonneet kokonaan jättäen jälkeen vain säryn lantiossa. Janina Vs. Supistukset 2-0! :) Myöhään illalla käytiin vielä saunassa ja katseltiin hetki tv:tä kunnes väsymys voitti ja vei sänkyyn enään vain pienen säryn kera lantiossa, eli se päivä selvittiin vain merkeillä tulevasta koitoksesta mutta vauva päätti ettei haluakkaan tulla vielä.

Eilen oli viimeinen lääkärineuvola. Neuvolan puolella hemoglobiini oli laskenut 110 joten sain rautatabletit, en enään muistanutkaan sitä ihanan pahaa jälkimakua joka niistä jää... hyi! Paino oli noussut 793g viikossa (ups, mitään en ole syönyt :D) ja oli nyt tasan 10kg lisääntynyt ensimmäisestä neuvolapainosta eli jesss tavoite saavutettu!!! :) Neuvolantätikin kehui kuinka hienon tasaisesti on paino noussut ja silti ei ole tullut yhtään ylimääräistä eli ei ole kuitenkaan yhtään liikaa noussut mikä on melkein kaikkien odottavien ongelma. :D Myös pissi oli ensimmäistä kertaa ekojen kertojen jälkeen puhdas, tosin taisi kyllä johtua siitä etten syönyt mitään muuta kuin puolikkaan ruisleivän juuri ennen neuvolaan lähtöä eli sokerit ei kerennyt vielä nousta. Lääkärin puolella sitten tehtiin vain perus sisätutkimus ja lääkäri laitoi lähetteen sairaalaan äitiyspolille lisätutkimuksiin eli luultavasti edessä on vielä magneettikuvaus ja röntgen lantiosta, ultraamalla vauvan koko ja uusi sisätutkimus, vasta sen jälkeen sitten selviää onko edessä normaali synnytys vai joudunko sektioon, eli en vieläkään päässyt jännityksestä ja saanut vastauksia kysymyksiini. :(

Kotiin tultuani olo oli jotenkin todella väsynyt ja päädyinkin sänkyyn "vähän" lepäämään ja nukuinkin melkein kolmisen tuntia jonka jälkeen olo oli vielä vetelämpi enkä olisi jaksanut edes nousta, saati että olisin ruvennut imuroimaan ja tekemään mustikkapiirakkaa mutta pakko se oli... Mumma ja paappa tuli kolmen aikaan käymään synttärikahveilla ja illalla kun Juuso tuli kotiin mentiin kylään vielä kavereidemme Katrin ja Marcuksen luo ja tultiin vähän ennen yhdeksää kotiin. Varmasti tämä viime aikojen väsymys johtuu juuri tuosta alhaisesta hemoglobiinista, vaikka kyllä tämä yleinenkin tukala olotila voimat melko äkkiä vie. :D Tänään tai joku ilta loppuviikolla vanhempani tulevat synttärikahveille, huomenna nään ystäväni Miian, lauantaina on muksukirppis ja sitten onkin taas jo kohta uusi viikko, ja eiköhän se pikkumurukin sieltä kohta tule, tai sitten ei.. :) Masu 36+4


Yritä nyt sitten tuon pallomasun kanssa taipua istuessa johonkin tai nostaa lattialta pudonnut tavara tms... Voin kertoa että haastavaa on. ;)

Annoin Juusolle toissapäivänä isyyspakkauksen johon olen viime viikkojen aikana ostellut tavaraa ja tuleva isä kyllä ilahtui pakkauksesta mikä oli tarkoituskin. :)


Mukana oli siis kaikkea tarpeellista tulevaa isyyttä ajatellen, harmi että näitä tuli vain yksi:

Tässä sitten paketin sisältö kokonaisuudessaan, aika vähänhän sielä tavaraa loppujen lopuksi oli verrattuna netistä lukemiini joidenkin paketteihin, mutta omastanikin mielestä ajatus on tärkein eikä tavaraa tarvitse olla monensadan euron edestä joka menee mielestäni vähän yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti