Kickstart my heart

Kickstart my heart

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

10kk neuvola

Huhhei, eilen tuli mun pienellä vauvalla mittariin jo 10kk! Yritän tehdä lyhykäisyydessään pientä katsausta missä mennään ja sen jälkeen neuvolajuttuja.
Meidän 10-kuukautinen mussukka <3
Nukkuminen
Muutaman viikon Viljami nukkui paremmin mutta nyt on taas siirrytty vanhoihin tapoihin ja nukutaan huonosti. Yössä herätään vähintään se 4-5 kertaa. Syöntikertoja on edelleen yksi, mutta sen annan olla koska sen jälkeen Viljami nukkuu parin-kolmen tunnin pätkän, joten koen että molemmat nukutaan paremmin kun sen yhden tisun saa yössä syödä.

Ruokailu
Tisua syödään 4-5krt/vuorokaudessa päivästä riippuen. Kiinteitä myös tuo 4-5krt. Nyt neuvolassa käskettiin aloittaa hapanmaitotuotteet, joten niitä aletaan kokeilemaan seuraavan kauppareissun jälkeen.

Liikkuminen
Liikkumisessa on tullut nyt paljon edistystä, ensin opittiin eteenpäin ryömiminen ja siitä ei mennyt kun viikko tai pari niin ruvettiin konttimaan! Ylös noustaan tukea vasten polvilleen mutta ei vielä seisomaan.

Motoriikka
Pinsettiote onnistuu jo melko hyvin, riippuen vähän ruuan tai esineen koosta mikä pitää ottaa. Kun näkee jotain mikä kiinnostaa, sinne mennään ja lujaa, vaikka kohde olisikin kaukana. ;)

Kommunikointi
Tässä ei ole hirveästi tapahtunut muutoksia, toki lisää tavuja on tullut lisää mitä toistelee. Kiukutteluvaihe on mennyt ohi onneksi! Yhteiset leikit on alkanu kiinnostaa, esim piiloleikki, että kurkkaan pöydän tai nurkan takaa, niin pienikin kurkkaa ja nauraa, tai taputellaan pöytää, tai huudetaan kovia ääniä vuorotellen (se ei oo äidistä ihan niin kivaa..).
"täältä mä tuun..."

koko ajan pitää kiipeillä!


"itsehän en tee mitään pahaa..."

"kuten tätä..."

"...ja tätä.."
On tuo poika jo melkoinen riiviö, koko ajan pahoja tekemässä! :D Nyt ollaan semmosiin kaappeihin mitkä se saa auki niin laitettu "lapsilukot" ja eilen ostin pistorasioihin suojat ettei enää niihinkään pääse.

Sitten niihin neuvolajuttuihin. Tänään oltiin aamulla siellä uudessa neuvolassa ja tosi kiva oli se meidän neuvolatäti, hyvä niin! :) Viljamikaan ei yhtään vierastanut, vaan heti iski hymypoika hurmuri vaihteen silmään kun mentiin sinne huoneeseen. Ensin kauan aikaa juteltiin kaikkea Viljamista ja täti kokeili pinsettiotetta, joka onnistui hyvin. Sitten kun otettiin vaatteet pois ja mittailtiin tuli aika kova itku, mutta sekin rauhoittui kun sai vaatteet takasin päälle ja kiinnostavan lelun. 10kk neukkukäynnin mitat:

Paino 10015g (9580g)
Pituus 73,2cm (71,7cm)
Pipo 48,2cm (46,6cm)
Neuvolaterveiset: Normaali kasvu ja painonnousu. Iloinen poika joka jokeltelee ja sanoo vähän tavuja. Konttaa. Tykkää piiloleikeistä. Poimii pinsettiotteella. Ymmärtää ei-sanan. Saa antaa hapanmaitotuotteita.

2 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi ja tykästyin =) ihana pieni, herttanen banneri *ilme* =D ja sulla on ihanat hiukset!!! Meitä saa tulla seurailemaan osoitteeseen tutipuu2012.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aina tulee kameran eteen oikeen poseeraamaan. :D kiitos paljon!! Oonkin käynyt sillointällöin vilkuilemassa sun blogia. :)

      Poista